Речник на понятията


Речник на основните термини от бизнеса на фирма Некском. Понятията са обяснени достъпно за потребителите на интернет страницата и е съобразен с липсата на технически познания в областта.

Array1
Array1
BluetoothBluetooth е безжична радио технология. Тя способства преноса на сигнали на кратки разстояния между телефони, компютри и други устройства. По този начин се улеснява комуникацията както на данни, така и на глас и синхронизацията между устройствата, било то фиксирани или мобилни. 
CLIPCalling Line Identification Presentation – позволява на потребителя да види на дисплея телефонния номер на този, който се обажда, ако обаждането е осъществено от дигитална мрежа и ако този, който се обажда не е активирал CLIR (Calling Line Identification Restriction).
CLIRАко е активиран CLIR, тел. номер на този, който се обажда няма да се покаже на дисплея. Тогава на дисплея ще се изпише „Непознат номер”.
EDGEEDGE (съкратено от Enhanced Data rate for GSM Evolution) е технология, доразработила GSM технологията, която позволява по-бързия пренос на трето поколение мобилни услуги. 
file:///etc/passwd1
file:///etc/passwd1
GPRSGPRS е метод за пренос на данни, при който вместо да се плаща за времето на ползване на услугата, се заплаща само информацията, която се пренася, независимо от това колко дълго клиентът е свързан с източника на данни.
GuLB5suP';select pg_sleep(6); -- 1

WiMAX by Nexcom

Високоскоростен интернет с гарантирано качество, сигурност и надеждност на конкурентни цени
още

Телефон

Фиксирана телефонна услуга със собствени телефонни номера от Некском
още

VPN

Изграждане на виртуални частни мрежи за нуждите на вашия бизнес

още
member of